درمان ورم پاها(درمان ادم پا)
تلفن :09211016462_03132242165
ادم پا( ورم ) یک مشکل شایع است که بیماران زیادی رادرگیرکرده وباعث ایجادناراحتی وکاهش کیفیت زندگی بسیاری افرادمی شود.
دلایل و عوامل خطر ایجادورم در پا ( ادم پا)چیست؟
یکی از شایعترین علت تورم در پا ، التهاب (پاسخ بدن در برابر آسیب است که معمولاً به صورت درد و تحریک ایجاد می شود) یا آسیب است.هرگونه اسیب فیزیکی به مفاصل می تواندباعث ایجادورم درنواحی مختلف بدن گردد.
برخی از دلایل دیگر به شرح زیر است
جاذبه -دربرخی بیماران تورم پاها بدون وجودبیماری مهم وخطرناک، در اثر جاذبه زمین رخ می دهد. با نشستن چندین ساعت در یک مکان (به عنوان مثال مسافرت طولانی مدت در حالی که در قطار نشسته اید یا مدت طولانی روی صندلی اداری نشسته اید) به دلیل جاذبه ، مایعات به سمت پاها پایین می آید. این نوع تورم پا بیشتر در عصرها احساس می شود و تا صبح بویژه درصورتی که پاهابالاترازسطح بدن قرارگیرند، بهبودی رخ می دهد.
نارسایی قلب (نارسایی قلبی) – افرادی که قلب ضعیفی دارند قادر به پمپاژ موثر خون در بدن نیستند. در نتیجه ، مایعات رگ های خونی شروع به جریان یافتن در بافت های زیر پوست می کنند و در نتیجه تورم پاها ایجاد می شود. ورم پا در بیماران مبتلا به نارسایی قلبی ، به ویژه در افرادی که علائم آنها به درستی کنترل نشده و تحت درمان کافی نیستند ، جدی تر است وگاهی تجمع مایع آنقدرزیادمی شودکه باعث خروج خودبخودی مایعات ازسطح پوست می شود.
کم بودن آلبومین در خون –
در برخی موارد افرادی که آلبومین خون کم است ممکن است دچار تورم در پاها شوند. در خون پروتئینی به نام آلبومین وجود دارد که به ماندن مایع در رگ های خونی در داخل بدن کمک می کند. اگر مقدار آلبومین کمتر ازحدنرمال باشد ، در این صورت مایعات رگ های خونی شروع به نشت کرده و پاها متورم می شوند.
بارداری –
در دوران بارداری تورم در پا وجود دارد که پس از به دنیا آوردن کودک تاحدودی بهبود می یابد. این موضوع به این دلیل است که وقتی اندازه جنین افزایش می یابد ، به دلیل فشار جنین برروی رگهای خونی، این رگها شروع به تورم می کنند و مایعات از آنها نشت می کند. جدا از این ، این مشکل به دلیل افزایش مقدار خون در بدن زن باردار نیز رخ می دهد.
بیماری های کبدی و کلیوی –
افرادی که از بیماری کلیوی یا کلیوی رنج می برند ، غالباً سطح آلبومین (نوعی پروتئین) در خون انان کم است. به این دلیل که کبد نمی تواند مقدار کافی آلبومین تولید کند و از طرف دیگر ، کلیه ها با دفع کردن آلبومین در ادرار (ادرار) ، آلبومین را از بدن خارج می کنند (در شرایط طبیعی ادرار حاوی آلبومین نیست).
لخته شدن خون و تومورها –
افرادی که لخته خون در پاهای آنان جمع شده است، دراثر تورم پاهایشان نیز مشکل دارند. لخته شدن خون در پاها( ترومبوزوریدی) می تواند به دلایل مختلفی ایجاد شود ، از جمله مواردی که می توانندباعث ایجادلخته درپاهاشوندمی توان به عدم تحرکت چند ساعته پاها ، شکستگی های اخیر، جراحی ، حاملگی ، مصرف داروهای ضدحاملگی یا استعدادشخصی بدای لخته شدن خون بطورخود به خودی می توان اشاره کرد. کسانی که در جایی در داخل شکم یالگن خود تومور دارند ، به خصوص اگر توموروریدها را درگیر کند ، ممکن است سبب شودتورم در پاها وجود داشته باشد.
داروها –
انواع خاصی از داروها مانند داروهای ضد فشار خون بالا ، داروهای تسکین دهنده درد مانند داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (ایبوپروفن ، ناپروکسن) و داروهای استروئیدی( کورتونها) می توانند باعث تورم پا شوند. در بیشتر مواردتورم حاصل ازاین داروها خفیف است و بیمار هیچ مشکلی جدی ندارد. با قطع داروهایی که باعث التهاب می شوند ، یا با مصرف داروهای جایگزین می توان التهاب را کاهش داد. (اما مصرف هیچ دارویی را بدون نظر پزشک شروع و متوقف نکنید.)
آلرژی و عفونت های پوستی – گاهی اوقات به دلیل آلرژی یا عفونت در پوست ، پاها نیز شروع به تورم می کنند.
اگر فردی مشکلات زیر را داشته باشد ، تورم پاها ، مچ پا و پاها ممکن است شایع باشد:
1-چاقی
2-کهنسالی
3-عفونت پا ،
وریدی در پا که قادر نیست خون را به طور کامل در قلب پمپ کندکه بنام واریس نامیده می شود.واریس درحقیقت یکی ازعلل مهم ورم پاهااست که می توانددرجات مختلفی ازدرگیری وادم پارابدنبال داشته باشد.
❓تشخیص ادم پا – تشخیص تورم در پاچگونه می توان علت ادم پا را تشخیص داد؟
تشخیص ادم پا به اطلاعات پزشکی قبلی بیمار بستگی دارد ، پزشکان همچنین یک معاینه کامل بدنی را برای تشخیص انجام می دهند.درمرکزدرمان واریس وورم اصفهان، دکترهادی زاده(بهترین متخصص درمان ادم اصفهان)(بهترین متخصص درمان ورم) بااستفاده ازجدیدترین پروتکلهای بین المللی تشخیصی، به تشخیص ودرمان ادم (درمان ورم) می پردازند.
تحقیقات ممکن است به موارد زیر نیاز داشته باشد:
1-اشعه
2-ایکس قفسه سینه ،
3-آزمایش سونوگرافی شکم ،
4-تجزیه و تحلیل الکترولیت های خون،
5-سونوگرافی از پا ،
6-آزمایش خون برای بررسی عملکردهای کبدی
7-تجزیه و تحلیل ادرار
8ارزیابی عملکرد کلیه و کبد بیمار.
یافتن علت اصلی مهم است ، چراکه پس ازیافتن علت اصلی مشکل، درمان می تواند به طور خاص بیماری ایجاد کننده را هدف قرار داده ودرمان کند.
چگونه ادم پا را تسکین دهیم؟
درمان تورم پا به علت آن بستگی دارد.
امابرخی از تکنیک ها وجود دارد که می توانید برای کاهش تورم پا استفاده کنید. اما قبل از استفاده از این تکنیک ها ، حتما با پزشک خود مشورت کنید.حرکت – قسمتی از بدن را که درآن احساس ورم می کنید ، مانند پاهابطورمنظم حرکت دهید. با این کارخون ذخیره شده در آنها به قلب برمی گردد و این موضوع به درمان تورم کمک می کند.
قسمت آسیب دیده را در ارتفاع بالاترازسطح بدن نگه دارید – در برخی از ساعات روز ناحیه آسیب دیده را در ارتفاعی کمی بالاتر از قلب قرار دهید. همچنین ، در بعضی موارد نگه داشتن قسمت آسیب دیده در ارتفاع بالاتر از قلب هنگام خواب بسیار مفید است وبه درمان کمک شایانی می کند.
ماساژ – در این حالت ، ناحیه آسیب دیده باید در جهت حرکت خون به سمت قلب نوازش وماساژداده شود ، اما باید آدرحین این اقدان رامش داشته باشید تا فشار زیادباعث آسیب به اندام نشود. این روش کمک می کند تا مایع جمع شده از آن محل خارج شود.
فشار دادن – از جوراب واریس ، دستکش یا آستین و غیره می توانیداستفاده کنید تا عضومتورم تحت فشار باشد. زیرا پوشیدن آنها معمولاً به کاهش ورم کمک می کند و از پیشرفت بیشتر ادم جلوگیری می کند. علاوه بر این ، آنها از جمع شدن مایعات در بافت پوست آسیب دیده جلوگیری می کنند.
احتیاط – ناحیه متورم را تمیز ، مرطوب و عاری از هر نوع آسیب نگه دارید. زیرا پوست خشک و ترک خورده بیشتر در معرض زخم و عفونت است. بنابراین همیشه کفشهای محافظتی را در پایتان بپوشید ، مخصوصاً در مواردی که تورم وجود دارد.
1-مصرف نمک را کاهش دهید
2- نمک سرعت تجمع مایعات را افزایش می دهد ، و شدت بیماری را افزایش می دهد.
3-ورزش منظم
4- پیاده روی و ورزش بدنی عملکرد پمپ عضله را بهبود می بخشد و عضلات پا را تقویت می کند.
5-به بیماران مبتلابه ادم توصیه می شود. که در حالت ایستاده وزن بدن خود را روی پا ، مچ پا و انگشتان به طور یکنواخت تغییر دهند.
6-کاهش وزن – کاهش وزن اضافه بدن ، فشار بدن برروی پاها را کاهش می دهند ، که همچنین باعث کاهش مشکلات مانند تورم می شود.
7-زیادبصورت ثابت وبدون تحرک دریک جا ننشینید و نایستید.
8-در طول سفر ، بطورمکررکمی بایستید و راه بروید.
9-از پاها در برابر درجه حرارت شدید مانند استحمام در آب بسیار گرم و غیره محافظت کنید.
10در هوای سرد لباس گرم بپوشید.
11هنگام دراز کشیدن ، پاها را بالای قلب قرار دهید.