مقالات آموزشی

قلب و بیماریهای قلب عروق: قسمت پنجم

قلب و بیماریهای قلب عروق

آرتریواسکلروزوانفارکتوس قلب:
اگر تو پوش رگ ها(اندوتل) آسیب ببیند یاخته های ماهیچه ی صاف دیواره رگ به صورت اسفنجی دگرگون می شوند. پدیده جذبLDL به روش بالا با گیرنده های آن بدون ارتباط است عوامل مضر در تلاشی تو پوش عبارتند از: افزایش فشار خون ، افراط در کشیدن سیگار، بالا بودن سطح انسولین، سموم داخلی ،منو اکسید کربن و غیره. هرگونه افزایشLDL و خصوصا در صورتی که مربوط به نقص گیرنده ها باشد ورود آن را به سلول های آسیب دیده دیواره عروق آسان‌تر می‌سازد و موجب انباشتگی لیپید می‌شود. بیان(ساده) چگونگی متابولیسمLDL اهمیت بخش های مختلف لیپو پروتئین ها را در ارتباط با بروز آرتریوسکلروز مشخص میکند.
عوامل گوناگونی خطر تولید آرتریوسکلروز را افزایش می‌دهند. هیپرکلسترینمی، کشیدن سیگار و افزایش فشار خون جز فاکتورهای خطر ناک درجه یک به شمار می‌روند دیابت شیرین، چاقی ،کاهش تحرک بدن و هیپراوریسمی را جزء عوامل زیان بار درجه ۲ محسوب می نمایند. فاکتورهای خطر ناک درجه یک قادرند به تنهایی تغییرات آرتریوسکلروزی در سرخ رگها تولید نمایند در حالی که عوامل درجه ۲ توأم با یک یا چند فاکتور دیگر موثر می‌باشند.بر پایه تصویر۱_۲_۳۵، گردآمدن عوامل زیان بخش خطر ابتلا به بیماری‌های عروق و در این مورد انفارکتوس قلبی را بیشتر می نماید.قلب و بیماریهای قلب عروق
بخش لیپوپروتئینی _HDL (۱_۲_۸_۳) را محافظ قلب به شمار می آورند این لیپوپروتئین ها از رسوب کلسترول در دیواره رگ ها جلوگیری می کنند و انتقال کلسترول را از بافت ها آسان می سازند. بدین ترتیب عمل آنها بر خلاف جهت تولید آرتریوسکلروز است دانشمندی به نام بار و همکارانش در سال ۱۹۵۱ ۱ به این موضوع اشاره نمودند که میزان لیپوپروتئین ها یه نوع HDLدر سرم بیماران انفارکتوسی نسبت به افراد سالم کمتر است به منظور اثبات این موضوع که لیپو پروتئین های HDL از بروز انفارکتوس پیشگیری می نمایند یافته‌های تحقیقات فرامینگ هام مجددا مورد بررسی قرار گرفت و در پی آن، اثر مثبت HDLبه تایید رسید.
ادامه دارد……

نوشته قبلی

قلب و بیماریهای قلب و عروق: قسمت چهارم

نوشته بعدی

درمان واریس:(نقش ورزش در پیشگیری و درمان)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با ما