مقالات آموزشی

بیماری های عروقی اندام ها (ادامه مبحث بیماری رینود) 《قسمت ششم》

بیماری های عروقی اندام ه

تشخیص رینود، می تواند براساس تاریخچه ای از حملات انقباض عروقی در انگشتان که با سرما تشدید و با گرم کردن بهتر می شوند، مطرح گردد.

در موارد غیر معمول یا وقتی که تعریف بیمار از حملات واضح نیست. حملات را با فرو بردن دست ها در آب با دمای ۱۵-۱۰ می توان تحریک کرد. در صورتی که تمام بدن در معرض سرما قرار گیرد، تحریک حمله موفق آمیزتر خواهد بود. نتیجه منفی، تشخیص پدیده رینود را رد نمی کند. در موارد تیپیک، پدیده رینود به راحتی از آکروسیانوز قابل افتراق است ولی وقتی درگیری تیپیک و بی قاعده باشد، تمایز مشکل تر خواهد بود. یافته های افتراقی شامل موارد زیر هستند :
تغییرات رنگ در پدیده رینود، دوره ای هستند در حالی که در آکروسیانوز پایدار می باشند. یافته غالب آکروسیانوز نه رنگ پریدگی بلکه سیانوز است، در حالی که در بیماری رینور، رنگ پریدگی انگشتان، یافته ی مشخصه است. در بمیاری رینود فقط انگشتان درگیر می شوند، درحالی که در آکروسیانوز، تغییرات رنگ معمولاً تمام دست یا پا و گاهی حتی بخش های فوقانی تر اندام را نیز درگیر می سازد. در بیماری رینود، پوست کف دست ها معمولاً خشک است، درحالی که در آکروسیانوز سرد و مرطوب با عرق می باشد و نهایتاً اینکه، آکروسیانوز بندرت باعث تغییرات تروفیک و زخم می شود. انسداد عروق اصلی در اثر آترواسکلروز، آنژئیت، آمبولی یا ترومبوز، رنگ پوست را در نواحی انگشتان تغییر داده و پدیده رینود را تقلید می‌نماید. افتراق اینها با نشان دادن تغییرات نبض های شریانی است بعلاوه در حقیقت تغییرات رنگ در این اختلالات به جای آنکه قرینه باشد، محدود به یک اندام است. آرتریوگرافی که ضایعات شریانی را آشکار می سازد، کمک کننده است. اما، پدیده رینود به طور ثانویه می تواند بر روی هر کدام از این بیماری ها اضافه شود. اندازه گیری سرعت به روش داپلر در پدیده رینود، شریان های باز و طرح هایی از سرعت جریان خون با قله های توک تیر در انگشتان را نشان می دهد. آرتریوگرافی شرایین اصلی را طبیعی و در شرایین انگشتان اسپاسم گسترده نشان می دهد.

جهت کسب اطلاعات کاملتر می توانید باتلفنهای کلینیک قلب وعروق اصفهان (کلینیک واریس اصفهان وفوق تخصصی قلب وعروق) دکتر هادی زاده (۵ و ۳۲۲۴۲۱۶۴ _ ۰۳۱
تماس بگیرید،
یا عبارت @nobattt رادرتلگرام سرچ کنید.

نوشته قبلی

بیماری های عروقی اندام ها(بیماری های عروقی دست وپا) 《قسمت پنجم》

نوشته بعدی

بیماری های عروقی اندام ها(بیماریهای دست وپا) 《قسمت هفتم》

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با ما