بیماری رینود بارد اختلالاتی که جزو علل شناخته شده ی پدیده رینود ثانویه هستند، افتراق داده می شود. در مورد درد بیماری های انسدادی شرایین در بالا بحث شده است.
بیماری های بافت همبند خصوصاً اسکلرودرمی، در غیاب آرترالژی یا آرتریت، تغییرات حرکت مری و عدم وجود اختلال در انتشار اکسیژن ریوی،رد می شوند. سرعت سدیمانتاسیون طبیعی و نبودن اتوآنتی بادی های در گردش، مثل آنتی بادی های ضد هسته، اطمینان بیشتری فراهم می نماید. با داشتن تاریخچه ی شغلی دقیق می توان پدیده رینود ثانویه ی به تروماهای خفیف و مکرر را رد کرد. سابقه از مصرف دارو و یا تماس با مواد شیمیایی در تشخیص پدیده رینود ایجاد شده توسط دارو، کمک میکند. اختلالات عصبی را نیز با توجه به تظاهرات نورولوژیک جسمی می توان تشخیص داد. سندرم فشار بر ورودی قفسه سینه نیز می توان با مانورهای مناسب کنار گذاشت. در صورت وجود سیانوز، عدم خروج خون از عروق با فشار دادن و ایجاد مناطق ایزوله قرمز در موقع قطع حمله در حین گرم کردن مجدد، باید به وجود تجمعات داخل عروقی ناشی از انعقاد اعضای خونی شک نمود. تائید این مطلب از طریق یافتن آگلوتینین های سرد و یا کرایوگلوبولین در خون این بیماران، محقق می شود.
پیش آگهی:پیش آگهی بیماری رینود خوب است. مرگ و میری در ارتباط با این بیماری وجود نداشته و میزان موربیدیتی (عوارض) رینود نیز پایین است؛ این موربیدیتی عموماً محدود به از دست رفتن قسمتی از انگشتان در نتیجه زخم شدن می باشد. ۵۰% از افراد مبتلا به بیماری رینود، بهبود یافته و بیماری پس از چندین سال کاملاً ناپدید می گردد و تنها در یک ۱% از بیماران، قطع عضو لازم می گردد. حدود ۱۵% از بیماران مبتلا به پدیده رینود، نهایتاً به سمت یک بیماری بافت همبند خصوصاً اسکلرودرما پیش می روند. پیش آگهی در پدیده رینود ثانویه، بستگی به سیر اختلال اولیه دارد. در اسکلرودرما، پیش آگهی نامطلوب است، خصوصاً وقتی که بیمار منجر به زخم انگشتان شده باشد.
جهت کسب اطلاعات کاملتر می توانید باتلفنهای کلینیک قلب وعروق اصفهان(بهترین کلینیک واریس اصفهان) (کلینیک واریس اصفهان وفوق تخصصی قلب وعروق) دکتر هادی زاده (۵ و ۳۲۲۴۲۱۶۴ _ ۰۳۱
تماس بگیرید،
یا عبارت @nobattt رادرتلگرام سرچ کنید.