دکتر محمود هادی زاده

منو سایت

سنکوپ

سنکوپ عبارتست از، از دست دادن هوشیاری به مدت کوتاه که شخص وضعیت طبیعی بدن خود را از دست می دهد و سپس بصورت خود به خودی به حالت عادی بازمی گردد.

در زبان عامه، عموما به سنکوپ غش گفته می شود. علت بروز سنکوپ ،کاهش رسیدن خون به مغز است که به هر دلیل جریان خون به مغز کاهش یابد می تواند باعث بروز سنکوپ گردد.

کاهش سطح هوشیاری غالبا سریع و ناگهانی شروع شده و کوتاه مدت نیز می باشد (معمولا کمتر از 10 ثانیه) .

بیشترین زمان شیوع سنکوپ ،بین 10 تا 30 سالگی می باشد که البته در افراد پیر نیزبروز سنکوپ شایع می باشد. گاهی قبل از بروز سنکوپ و از بین رفتن هوشیاری ،علائمی برای بیمار رخ می دهند (علائم پرودرومال) که می تواند شامل رنگ پریدگی، تاری دید، تهوع و استفراغ، احساس گرفتگی، سرگیجه و … می باشد.

 

سنکوپ

آمار بروزسنکوپ ،متفاوت است و از هر هزار نفر معمولا 3 تا 6 نفر به سنکوپ مبتلا می شوند و این حالت در خانم ها شایعتر است.

سنکوپ علل مختلفی دارد که شایعترین آنها علل عروقی و پس از آن علل قلبی قرار دارند . شایعترین علت قلبی که باعث ایجادسنکوپ می شود ،آریتمی ها (نامنظمی های قلب) می باشند.

یکی از شایعترین علل سنکوپ ،بنام سنکوپ وازوواگال نامیده می شود که غالبا در اثر استرس ها و فشارهایی مانند ایستادن طولانی مدت ،استرس های عاطفی شدید( مثل دیدن خون و… )، دوش آب داغ و سایر موارد رخ می دهد. که علت اصلی آن ،افت ناگهانی فشار خون می باشد که گاهی کاهش ضربان قلب نیز علاوه بر افت فشار خون ، وجود خواهد داشت.

درسنکوپ وازوواگال بیماران معمولا قبل از بروز سنکوپ، احساس تهوع و استفراغ، احساس گرما و سبکی سر ،طپش قلب و اختلال دید دارند و پس از سنکوپ نیز

احساس گرما و تعریق و خستگی خواهند داشت.

در مورد افرادی که دچارسنکوپ شده اند، علاوه بر مراجعه به پزشکان حاذق جهت تشخیص و درمان سریع و صحیح توصیه های زیر قابل ذکر می باشد: (بویژه افرادی

که دچار سنکوپ در اثر استرس و هیجانات عاطفی می شوند)

  • از الکل و داروهایی که باعث افت شدید فشار خون می شوند دوری کنید .
  • از کم آب شدن بدن خود دوری کنید.
  • در صورتی که احساس کردید حمله سنکوپ قریب الوقوع است ،سریعا بنشینید یا دراز بکشید و مقدار زیادی آب بنوشید (مثلا 500 سی سی آب)
  • قبل از اقدام به مواردی که احتمال سنکوپ دارد (مثل گرفتن نمونه خون و…) مقدار زیادی آب بنوشید.
  • در صورت احساس نزدیک بودن سنکوپ در اثر افت فشار خون، دستها را مشت کنید و عضلات را منقبض نمایید.
  • از ورود در شرایطی که باعث بروز سنکوپ می شود (فعالیت های شدید، ایستادن طولانی مدت ،دوش آب داغ و… ) پرهیز کنید.
  • حتی المقدور از استرس و هیجانات روحی دوری نمایید.
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
معرفی
دکتر محمود هادی زاده
دکتر محمود هادی زاده

دکتر هادی زاده علاوه بر داشتن مدرک فوق تخصصی اینترونشنال کاردیولوژی و فوق تخصصی فلبولوژی و درمان واریس، عضو کالج کاردیولوژی و انجمن قلب و عروق آمریکا بوده و مدارک بسیار زیاد دیگری نیز کسب نموده اند. این موضوع باعث شده ایشان را در جایگاه ممتاز و برتر در سطح کشور مطرح نماید. ایشان به عنوان بهترین متخصص واریس شناخته می شوند.

همه مقالات پزشکی

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا