دکتر محمود هادی زاده

منو سایت

بیماریهای عروق لنفی محیطی

(قسمت سوم)
تظاهرات بالینی
لنفادم اولیه معمولاً شروع آرام و بدون علامت و تدریجی دارد.درلنفادم اولیه قسمت دیستال اندام یا تمام اندام و گاه حتی قسمتی از تنه ممکن است افزایش حجم پیدا کند.

این افزایش حجم در ابتدا نرم و گوده پذیر است و با درمان از بین میرود لیکن در مراحل بعدی لنفادم(لنف ادم)(ادم لنفاوی) سفت و گوده ناپذیر می شود با تدابیر درمانی کاملاً محقق نمی شود در این مرحله پوست ضخیم می‌شود به طوری که چین دادن آن مشکل است و فولیکولهای مو برجستگی پیدا می‌کنند.درلنفادم اولیه(ورم لنفاوی) اندام های تحتانی در بیشتر موارد مبتلا هستند و در نیمی از بیماران ورمدو طرفه است.درلنفادم بافت های ریز دار استعداد زیادی به لنفانژیت های مکرر و سلولیت دارند که این عوارض خود تغییر شکل اندام را افزایش می دهند لنفادم ثانوی به ندرت ممکن است دو طرفی باشد و نوع التهابی آن متعاقب عفونت مکرر لنفانژیت عارض میشود در هر یک از این حملات عوارض باقی مانده در عضو زیاد تر از سابق می شود تا اینکه سرانجام پوست ضخیم خشن و سخت می‌شود و اندام به تغییر شکل فوق العاده شدید و نهایی خود میرسد(الفانتیازیس).لنفادم ثانوی ناشی از سرطان ها و دیگر علل غیر التهابی باعث تورم بدون درد یک اندام می‌شود. پیدایش تورم بدون درد یک اندام(لنفادم شدید) در یک مرد مسن باید به عنوان علامتی است سرطان پروستات تلقی گردد مگر خلاف آن ثابت شود.
تشخیص لنفادم:
ورم مزمن و بدون درد یک اندام تشخیص لنفادم را خود به خود مطرح می کند. افتراق این ورم از نارسایی وریدی با فقدان اتساع وریدی نبودن درماتیت استاز زخم‌های واریسی امکان پذیر است لنف آنژیوگرافی و ونوگرافی گاه برای این افتراق لازم است تغییر شکل همانژیومی و لنفانژیومی مختلط که باعث بزرگ شدن اندام میشود با حضور انواع توده توموری واضح تشخیص داده می‌شوند.گاهی انجام لنفانژیوگرافی لازم است تا لنفاتیک های طبیعی جا به جا شده بوسیله توده‌های لیپوماتوز را نشان دهد.
پیش آگهی لنفادم
لنفادم های علیرغم درمان به سیر غم انگیز خود ادامه می دهند و باعث تورم شدید و مزمن اندام یا اندام ها می‌کردند معهذا لنفادم همراه با دیس ژنزی گونا دها ممکن است خود به خود ظرف چند ماه یا چند سال از بین برود لنفادم ثانوی ناشی از عفونت را می‌توان با درمان مناسب کنترل نمود در سایر موارد پیش آگهی بستگی به علت زمینه ساز عارضه دارد.
درمان لنفادم(ورم لنفاوی)
در لنفادم اولیه مهمترین هدف درمان از بین بردن ورم اندام در جهت جلوگیری از عفونت مکرر و فیبروز است بالا قرار دادن مکرر اندام از جمله خوابیدن در همین وضعیت وحایل های الاستیک چه فشاری درجه بندی شده از پایین به طرف بالای عضو وارد می کنند وارد کردن فشار با کیسه های باد شونده، رژیم غذایی فقیر از سدیم و برخی داروهااز جمله تدابیر درمانی دردرمان لنفادم است .جدیدا مطالعاتی کنترل نشده حاکی از آن بوده است که داروهای حاوی بنزوپیرون در درمان لنفادم مفید واقع شده است مکانیسم اصلی اثر این داروها احتمالاً حل کردن پروتئین های متراکم در بافتهای دچار ورم است عفونت موضعی و ضایعات واضح از قبیل اپی درموفیتوز را باید ریشه کن نمود در حالات پیشرفته لنفادم که با فیبروز شدید و خیز مقاوم همراه است گاهی اعمال جراحی مختلف تا حدی باعث بهبودی گردیده است لیکن اکثر اوقات نتایج مایوس کننده بوده است این اعمال عبارتند از عمل جراحی Kondoleon و انواع اصلاح شده آن برای برداشتن نسج زیر جلدی روشهای مختلف برای ایجاد و تشکیل عروق لنفی جدید و اناستوموزلنفاتیکوونوس.
ادامه دارد…..

جهت کسب اطلاعات کاملتر می توانید باتلفنهای کلینیک قلب وعروق اصفهان (کلینیک واریس اصفهان وفوق تخصصی قلب وعروق) دکتر هادی زاده (۵ و ۳۲۲۴۲۱۶۴ _ ۰۳۱
تماس بگیرید،
یا عبارت @nobattt رادرتلگرام سرچ کنید.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
معرفی
دکتر محمود هادی زاده
دکتر محمود هادی زاده

دکتر هادی زاده علاوه بر داشتن مدرک فوق تخصصی اینترونشنال کاردیولوژی و فوق تخصصی فلبولوژی و درمان واریس، عضو کالج کاردیولوژی و انجمن قلب و عروق آمریکا بوده و مدارک بسیار زیاد دیگری نیز کسب نموده اند. این موضوع باعث شده ایشان را در جایگاه ممتاز و برتر در سطح کشور مطرح نماید. ایشان به عنوان بهترین متخصص واریس شناخته می شوند.

همه مقالات پزشکی

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا