واکسن کرونای روسی
بیماری کرونا ازبیش از یک سال قبل از چین شروع شد؛به سرعت پیشرفت کرده و تبدیل به یک همه گیری جهانی (پاندمی)شد.جهش های متعدد در ویروس کرونا سبب شده است که مبارزه ی با این بیماری با پیچیدگی های فراوانی همراه شود.
ویروس کرونا عملا هیچ داروی مشخصی ندارد و درصورتی که ابتلاء به این بیماری اتفاق افتد؛فقط درمان نگهدارنده و پایش علایم بیمار قابل انجام میباشد و از سویی قدرت سرایت بیماری در سوش های جدید به ویژه در ویروس کرونای انگلیسی به شدت افزایش پیدا کرده است.لذا هنوز پیشگیری ؛خط اول مواجه ی با این ویروس میباشد که رعایت فاصله ی اجتماعی و نیز استفاده ی از ماسک مهمترین توصیه های قابل ذکر میباشد.
داروهایی که برای بیماران مبتلا به کرونا بکار میرود عموما در جهت کنترل علائم انها و کمک به تحمل بهتر علایم میباشد .
از همان ابتدای بروز کرونا همه ی تلاش ها در تولید واکسن کرونا در کشورهایی که از نظر علمی توانایی تولید واکسن کرونا زا دارند اغاز گردید.
اولین کشوری که موفق به ساخت واکسن کرونا شد روسیه بود که اعلام کرد موفق به ساخت واکسن روسی(واکسن کرونای روسی)شده است.
این محصول روسی بنام واکسن sputnik v (واکسن اسپوتنیک وی)نامگذاری شدو در تعدادی از کشورهای جهان مراحل مربوط به تست و کار ازمایی های بالینی آن انجام گردید.براساس گزارشات منتشره واکسن sputnik v یک واکسن موثر درایمن سازی برعلیه کرونا میباشد .واکسن sputnik v (واکسن روسی)یک واکسن دومرحله ای استکه پس از تزریق.؛دومین دوز آن میتواند تا بیش از ۹۱درصد ایمنی ایجادنماید.
لازم به ذکر است که تا انجام واکسیناسیون کامل در اکثریت مردم در سراسر دنیا هنوز فاصله ی زیادی وجود دارد.لذا رعایت موازین بهداشتی و استفاده از ماسک تا زمان واکسیناسیون اکثریت مردم به شدت توصیه میشود .
تحقیقات زیادی برروی انواع محصولات پیشگیری کننده انجام می شودتاآن محصول امکان ورودبه بازارپزشکی راداشته باشد.نتایج آزمایش نشان می دهد یک اثر محافظتی قوی ثابت در تمام گروه های سنی شرکت کننده. درکارآزمایی های اسپوتنیک وی ایجادشده است.این واکسن که با نام Gam-COVID-Vac نیز شناخته می شود ، از رویکرد آدنو ویروس نوترکیب. ناهمگن با استفاده از آدنو ویروس 26 (Ad26) و آدنو ویروس 5 (Ad5) به عنوان بردار برای بیان تاج کرونا ویروس 2 (SARS-CoV-2) استفاده می کند.
در میان واکسن های اصلی COVID در حال توسعه تا به امروز ، فقط Gam-COVID-Vac از این روش استفاده می کند. سایر موارد ، مانند واکسن آکسفورد – آسترا زنکا ، از مواد مشابه برای هر دو دوز استفاده می کنند. واکسن قبلی بیماری ویروس ابولا ، که در مرکز تحقیقات ملی اپیدمیولوژی و میکروبیولوژی گامالیا.(مسکو ، روسیه) نیز ساخته شد ، با ویروس های حامل Ad5 و استوماتیت وزیکولار مشابه بود .،و اصل کلی تقویت اولیه با دو بردار مختلف به طور گسترده ای به صورت تجربی استفاده شده است.
ویروسهای ناقل اصلاح شده اندو نمی توانند عفونت مثبتی ایجاد کنند. آنها وارد سلولها می شوند ، پروتئین تاج را بیان می کنند و سپس متوقف می شوند. (زیرا آنها نمی توانند چرخه طبیعی زندگی ویروس را ادامه دهند) ، اگرچه تجزیه و تحلیل حساسیت بالا همچنین نشان داد. که چند ژن Ad بیان شده است ، البته در سطح پایین.
سلولهای آلوده به واکسن سرانجام با همان مصونیتی که برای ایجاد آن واردمیدان شده اند ، از بین می روند. از آدنو ویروس های نوترکیب به عنوان بردارهای واکسن بسیار استفاده شده است زیرا آنها می توانند. بارهای ژنتیکی زیادی را در خود جای دهند و هرچندقادر به تکثیر نمی باشند . اماحسگرهای ایمنی ذاتی را درحد کافی تحریک می کنند. تا از درگیری سیستم ایمنی قوی اطمینان حاصل شود.
در نتیجه ، آنها به مواد کمکی احتیاج ندارند و می توانند فقط پس از یک بار مصرف ، مصونیت ایجاد کنند.
داده های مرحله اول که منتشرگردیده ، نتایج ایمنی امیدوار کننده ای را نشان می دهد. و نشان می دهد که پاسخ ایمنی در سطح سازگار با حفاظت است.
افرادگیرنده، پاسخ های آنتی بادی قوی به پروتئین تاج ایجادکردند ، که شامل آنتی بادی های خنثی کننده و…. است که از اتصال ویروس کرونا به گیرنده ویروس کروناجلوگیری می کند.
تاکنون عوارض جانبی مهمی در ارتباط با واکسن منتشر نشده . اما عوارض جانبی جدی غیر مرتبط با واکسن در 45 شرکت کننده از گروه واکسن و 23 شرکت کننده .از گروه دارونما گزارش شده است. اثر واکسن ، بر اساس تعداد موارد COVID-19 تأیید شده از 21 روز پس از اولین دوز واکسن . به عنوان 91 · 6٪ (95٪ CI 85 · 6–95 · 2) گزارش شده است. و میزان شدت بیماری را پیشنهاد می کند.