قلب و بیماریهای قلب: قسمت دوم

قلب و بیماریهای قلب

آرتریوسکلروز و انفارکتوس قلب
چنانچه در بروز آسیب‌های دیواره سرخرگ رسوبات لیپیدی بیشتر این بخش را تشکیل دهند در این صورت آن را آرتریوسکلروز می نامند.
چون آرتریوسکلروز تقریباً همیشه با مواد رسوبی لیپیدی همراه است لذا در همه موارد از نامهای مشابه استفاده به عمل می آید تغییرات دیواره سرخرگ ها ابتدا با تورم و خیز قسمت داخلی رگ، شروع میشود سپس در این نقاط چربی و به ویژه کلسترول رسوب می نماید و در پی آن نمک های کلسیم نیز ته نشین می گردند. شدت تغییرات آرتریوسکلروزی نامبرده و زمان آشکار شدن علایم بالینی با عوامل خطرناک دیگر در ارتباط است. مهمترین ضایعه ناشی از تغییرات فوق انفارکتوس قلب میباشد در این عارضه به علت کمبود موضعی اکسیژن (کم اکسیژنی و یابی اکسیژنی) بخشی از بافت ماهیچه ای قلب از بین میرود انسداد یکی از شریان های مسئول تغذیه قلب در اثر ترمبوز، کمبود یا فقدان اکسیژن در قسمتی از بافت قلب را به دنبال دارد.قلب و بیماریهای قلب

ترمبوز عموماً در ناحیه آرتریوسکلروزی به وجود می آید نشانه های بالینی مشخص در انفارکتوس قلب درد شدیدی است که شروع آن از قلب بوده و اغلب به بازوی چپ انتشار می یابد درمان فشار خون پایین افتاده در بیماران انفارکتوسی(شوک) با اشکال روبرو می‌شود از طرفی نارسایی حاد قلب و اختلالات آهنگ آن و سایر پیامدها نیز به معالجه جواب مساعد نمی دهند از این رو مرگ و میر ناشی از انفارکتوس قلب نسبتاً زیاد است گزارش تحقیقات شتلز و نوسل در این زمینه نشان می دهد که ۵۸ درصد از بیماران یک ساعت پس از وقوع انفارکتوس جان می سپارند. مردان اغلب در سنین ۵۰ _ ۶۵ سالگی دچار انفارکتوس می‌شوند.
شیوع انفارکتوس قلب در کشورهای مختلف متفاوت است. در کشور آلمان فدرال و در سایر کشورهای صنعتی غرب بیماریهای قلب و دستگاه گردش خون(۳۱/۳ درصد) در میان سالگی(۳۵_۳۶ سالگی) در مقایسه با تومورهای بدخیم(۳۰/۷ درصد)، شیوع بیشتری دارد.
جستجو برای پی بردن به علت تفاوتهای نسبتاً زیاد در این ارقام موجب پژوهش‌های بسیار وسیعی شد که از سالها پیش به عمل می آید. نتایج اغلب این تحقیقات نا هماهنگ می‌باشد. چون عوامل ژنتیکی در بروز انفارکتوس تاثیر چندانی ندارند لذا می توان اطمینان داشت که فاکتورهای محیط زیست خصوصا نحوه تغذیه در بروز انفارکتوس دارای نقش ویژه اند( به عنوان مثال ژاپنی های مقیم آمریکا که تحت شرایط زندگی غربی به سر می‌برند مانند آمریکاییان اروپایی تبار به بیماری های شریان کورونر مبتلا میگردند).
برپایه واقعیت‌های روزمره و همچنین طبق نتایج حاصل از پژوهش ها در این زمینه تاثیر عوامل محیط زیست و به ویژه تغذیه در رابطه با انفارکتوس قلب مسلم تر میگردد فرضیه ارتباط بین تغذیه و انفارکتوس قلب در آزمایش اجباری جنگ جهانی دوم به اثبات رسید بیماری های ناشی از ایسکمی قلب در کشورهایی که سالها با کمبود غذا مواجه بودند تقریبا دیده نشد در حالی که تعداد انفارکتوس در ممالکی مانند آمریکا که در شرایط تغذیه ای مناسب به‌سر می‌برند بدون تغییر ماند. نحوه مشخص تغذیه در زمان کمبود خوراکیها، غذای های کم چربی، سرشار از نشاسته و مواد غیر قابل هضم است .
ادامه دارد…..

نوشته قبلی

قلب و بیماریهای قلب و عروق: قسمت اول

نوشته بعدی

قلب و بیماری های قلب و عروق: قسمت سوم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با ما