آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی

آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی

آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی:
یکی از سوالات رایج در زمینه ی آنژیوگرافی و بالون آنژیوپلاستی (بالن آنژیوپلاستی) که بیماران محترم، مکررا از پزشکان سوال می کنند، آن است که آیا آنژیوگرافی جنبه ی درمانی دارد یا خیر؟ پاسخ آن است که آنژیوگرافی، یک وسیله تشخیص بسیار عالی برای کشف و شناسایی انواع اختلالات عروقی(وریدها و شریان‌ها و… ) می باشد. در واقع آنژیوگرافی، روش استاندارد طلایی برای تشخیص اختلالات و بیماری‌های عروقی است و در صورتی که تنگی های شدید یا اختلالات مهم و چشمگیر ی در عروق، دیده شد، بلافاصله پس از آنژیوگرافی، می توان بوسیله ی آنژیوپلاستی، تنگی ها و اختلالات عروقی را برطرف نمود. هر چند روش‌ها ی گوناگون و متنوعی برای تشخیص اختلالات و بیماری‌های عروقی در دسترس است(مانند سینتی گرافی، تست ورزش،CT آنژیوگرافی، MRآنژیوگرافی، و…)
ولی هيچکدام از آنها، نمی توانند باندازه آنژیوگرافی، تشخیص دقیق و صحيح را در اختیار پزشک قرار دهند.
آنژیوگرافی، به روش‌های گوناگون، تقریبا برای همه ی عروق بدن قابل انجام می باشد.
برای انجام آنژیوگرافی، در سالهای گذشته، کاتترهای مناسبی در اختیار نبود ضمنا کاتترهای آنژیوگرافی ( لوله های نازکی که در آنژیوگرافی بکار می‌روند و مواد واجب از داخل آنها، وارد رگها می شوند) بصورت مستقیم وارد رگ می شدند که این مسئله، احتمال تروما را زیاد و قدرت مانور پزشکان متخصص قلب و عروق را کاهش می‌داد.
در سال‌های اخیر، انواع کاتترهای جدید با شکل ها و فرم های مختلف مناسب در اختيار قرار گرفته است که ورود به انواع عروق (رگهای) بدن را بصورت فوری، امکان‌پذیر ساخته اند.

از سوی دیگر، بکار بردن شیت های مخصوص ( لوله‌های خاص که ابتدا داخل رگ قرار داده می شوند و سپس کاتترهای آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی از داخل آنها رد می شوند و به طرف عروق مورد نظر هدایت می شوند) باعث شده که قدرت مانور در حین آنژیوگرافی و بالن آنژیوپلاستی، بالاتر رود و احتمال تروما و آسیب عروقی نیز از بین برود.
بهرحال پس از تشخیص دقیق تنگی های عروقی، می توان با استفاده از بالن آنژیوپلاستی، بلافاصله تنگی را باز کرد و سپس استنت (فنر) را در محل تنگی که با استفاده از بالون باز شده است، قرار داد تا مانع از تنگی مجدد آن ناحیه شود.
ادامه مباحث مربوط به آنژیوگرافی و بالن آنژیوپلاستی، در مقالات بعدی سایت دکتر هادی زاده، در اختیار شما ست.

جهت کسب اطلاعات کاملتر می توانید باتلفنهای کلینیک قلب وعروق اصفهان (کلینیک واریس اصفهان وفوق تخصصی قلب وعروق) دکتر هادی زاده
۵و ۳۲۲۴۲۱۶۴ _ ۰۳۱
تماس بگیرید.
جهت رزرو نوبت تلفنی :
عدد ۱۳۰ رابه سامانه ۱۰۰۰۸۵۹۰
ارسال یا عبارت @nobattt رادرتلگرام سرچ کنید.

نوشته قبلی

سوزش کف پا(داغی کف پا) (گرمی پا): قسمت چهارم

نوشته بعدی

آنوریسم‌ آئورت شکمی پاره شده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با ما