توصیههای درمان لخته های خونی
توصیه های درمان لخته های خونی رابایستی جدی گرفت.همانگونه که در مقالات قبلی اشاره شد واریس و نارسایی های وریدی عوارض فراوانی دارند . یکی از عوارض مهم و شناخته شده واریس ایجاد لخته های خونی می باشد .
خون به طور طبیعی نبایستی در عروق دچار لخته شود .
مکانیسم های متعددی در داخل خون و سایر ارگانهای بدن کمک میکنند تا سیالیت و روانی خون حفظ شود. در صورتی که این مکانیسمها دچار اختلال شود ، ممکن است خونریزی و یا ایجاد لخته خون اتفاق بیفتد .
در صورت شل شدن بیش از اندازه خون ، خونریزی و در صورت سفتی زیاده از حد ، لخته ایجاد می شود.
مکانیسمهای لخته:
سه مکانیسم برای ایجاد لخته خون عبارتند از : ایجاد رکود و ایستایی بیش از اندازه خون ، همچنین ضربه و ایجاد التهاب .
مکانیسم های دیگری نیز می توانند در ایجاد لخته و ترومبوز دخیل باشند.
واریس با ایجاد رکود خون و همچنین ایجاد التهاب میتواند زمینه ساز لخته خون و ایجاد ترومبوز شود.
مهم است که بدانیم چنانچه لخته خون در اثر واریس اتفاق افتد درمان آن هزینه بر و مستلزم دیده شدن زمان طولانی می باشد ، بنابراین بهتر است قبل از ایجاد واریسهای بزرگ و علامت دار تحت درمان با لیزر داخل عروقی یا RF قرار گیرند تا درمان کامل حاصل شده و لخته و سایر عوارض ایجاد نشود.
در صورتی که لخته های خون به هر دلیل ( چه به دلیل واریس و یا یا علل دیگر) اتفاق افتاد بایستی به سرعت تحت درمان و مراقبت کامل قرار گیرند تا باعث ایجاد عوارض نشوند .
عوارض لخته های خون:
عوارض لخته های خون و ترومبوز بسیار زیاد می باشند و اگر دقت کافی در درمان آنها صورت نپذیرد عوارض مختلفی بر جای می گذارند. و در بسیاری از موارد ناتوانکننده و پیشرونده هستند.
بسیاری از این عوارض به طور معمول تحت عنوان کلی پی تی اس یا سندروم بعد از ترومبوزخوانده می شود .
چنانچه این حالت ایجاد شود درمان به مراتب مشکل تر خواهد شد. بنابراین توصیه می شود بیماران تمام تلاش خود را به کار بندند تا به درمان کامل لخته های خون دست پیدا کنند و به سندروم بعد از ترومبوز مبتلا نشوند .
درمان:
روش های گوناگونی وجود دارد که در صورت رعایت آنها درمان بیماران به سرعت انجام شده و عوارض باقی نخواهد ماند. یکی از آنها استفاده مناسب از جوراب واریس می باشد جوراب واریز موارد مصرف متعددی دارد و موارد مصرف آن صرفاً در بیماران مبتلا به واریس نیست ، بلکه بیماران بسیاری استفاده از جوراب واریس سود می برند یکی از گروههایی که استفاده از جوراب واریس در آنها توصیه می شود بیماران مبتلا به تومبوز یا لخته های خون میباشند . لخته خون در پاها چه در اثر واریس اتفاق افتاده باشد و چه به دلایل دیگری ایجاد شده باشد به هر حال توصیه می شود بیماران از جوراب واریس استفاده نمایند.
فشارجوراب واریس
فشار حاصل از جوراب واریس کمک می کند تا از ورم پاها جلوگیری عمل آید و بیماران ، مبتلا به ورم دائمی پا نشوند .
بیماران مبتلا به لخته های خون بایستی از صبح تا شب جوراب واریس بپوشند و شبها آن را از پا درآورند .
جوراب واریس بایستی حتماً از نوع مناسب و کلاس منطبق با نیاز بیمار انتخاب شده باشد در صورتی که جوراب واریس انتخاب شده از نوع مناسب نباشد دو اتفاق ممکن است بیفتد یکی اینکه کمکی به جریان خون بیمار نمی کند و جوراب در حقیقت به عنوان گرم کن استفاده میشود در این حالت می تواند با توجه به گرم کردن پای بیمار نهایتاً به تشدید و بدتر شدن واریس بینجامد.
جوراب بی کیفیت!!!
از طرف دیگر و بعضی از جوراب های واریس دارای کیفیت مناسب نمی باشند و جریان خون را برعکس می کنند. به این معنی که قسمت بالایی جوراب فشار بیشتری نسبت به قسمت پایین وارد می کند. در این صورت جریان خون برعکس شده و واریس بیماری تشدید می گردد.
پس یکی از از نکات مهم در بیماران مبتلا به ترومبوز چه ناشی از واریس باشد و چه به دلایل دیگر اتفاق افتاده باشد استفاده از جوراب واریس مناسب می باشد
مایعات :
نکته دیگر در درمان این بیماران استفاده از مایعات زیاد میباشد. مایعات زیاد باعث می شود غلظت خون کاهش یافته و در نهایت جریان خون بهبود میابد. و حرکت آن احتمال لخته کاهش پیدا میکند نوشیدن مایعات زیاد به ویژه آب کمک فراوانی در درمان بیماران مبتلا به لخته های خون می باشد. در صورتی که مایعات کافی به بدن برسد هم هم به کمک درمان لختههای خون کمک میکند. و هم از بدتر شدن وضعیت لخته های ناشی از واریس کمک فراوانی می نماید.
نکته مهم دیگر در برخورد با بیماران مبتلا به لخته های خون( ترومبوز ) آن است. که این بیماران بایستی از فعالیت فیزیکی در حد مناسب برخوردار باشند.
این باور قدیمی که بیماران مبتلا به لخته خون بایستی استراحت مطلق داشته باشند منسوخ شده است. این بیماران چنانچه فعالیت مشخص و منظمی داشته باشند ، کمک می کند تا از جلوگیری شده و نهایتاً به درمان لخته های موجود کمک فراوانی می نماید.
چگونگی اثرات فعالیت فیزیکی:
فعالیت فیزیکی مناسب می تواند به بهبود سریعتر لخته و واریس کمک نماید. چه لخته توسط واریس ایجاد شده باشد و یا به دلایل دیگر ایجاد شده باشد.
فعالیت فیزیکی در حدی که بیمار بتواند آن را تحمل نماید یکی از اصول درمانی می باشد. چرا که استراحت مطلق علاوه بر بی حرکتی باعث ایجاد لخته می شود.
همچنین میتواند به کاهش پمپ فعالیت عضلانی منجرشود
رکودخون:
رکود خون یکی از دلایلی است که باعث ایجاد لخته به ویژه در بیماران مبتلا به واریس میشود. براین اساس اگر بیماران مبتلا به ترومبوز یعنی لختهخون فعالیت فیزیکی نداشته باشند. و به استراحت کامل بپردازند باعث میشود حرکت خون در پاها و عروق کاهش یافته و نهایتاً لخت بدتر شود. از طرفی فعالیت فیزیکی باعث می شود. که عضلات پشت پا که به نام پمپ عضلانی نامیده می شوند فعالیت نماید.
این کارباعث شودخون را از داخل پا به خارج پمپاژ نمایند .
این کار باعث می شود که تولید لخته کاهش یابد.
جهت مطالعه ادامه مطلب روی آدرس پایین، ضربه بزنید
????
????