مقالات آموزشی

ترومبوفلبیت: قسمت اول

ترمبوفلبیت

ترومبوفلبیت ، ازجمله بیماریهای مهم وشایع است.طی چندمقاله، به این بیماری می پردازیم.
ترومبوفلبیت معمولاً ناشی از تشکیل یک ترمبوس(لخته) در وریداست اما گاه نیز به طور ثانوی در اثر التهاب ورید به علت ضربه یا عفونت به وجود می آید. هنگامی که علائم آشکاری مشاهده نشود یعنی ترومبوزیالخته بدون واکنش التهابی در کار باشد، اصطلاح فلبو ترومبوز را به کار برده‌اند. فلبیت نیز مانند فلبوترومبوز ایجاد می شود منتها بعد از یک واکنش التهابی نیز در ورید و ترومبوس به وجود می آید. وجود فلبو ترومبوز با هویت مستقل به اثبات رسیده است زیرا ترومبوز های وریدی اولیه (لخته های اولیه)در بیماران سرطانی بدون حضور واکنش التهابی در جدار وریدی دیده می شود.
پاتولوژی ترومبوفلبیت:
ترومبوس های وریدی(لخته ها) بیشتر از گلبولهای قرمز تشکیل شده‌اند (ترومبوس قرمز)حال آنکه ترومبوس های شریانی حاوی گلبول های سفید و پلاکت های زیادی هستند که ترمبوس سفید(لخته سفید)راتشکیل می دهند. ترمبوس به جدارورید چسبیده و دم آن در ورید آزاد و مواج است و غالباً همین دم است که از جا کنده می‌شود و به ریتین وارد میشود.
اپیدمیولوژی و عوامل مساعد کننده لخته:
فلیبیت در زنان زیادتر از مردان در هر اجتماع است اما در بیماران بستری در بیمارستان تفاوتی از نظر شیوع در زن و مرد دیده نشده است نژاد سفید و سیاه ظاهراً به یک اندازه مبتلا می‌شوند هرچند بعضی مطالعات داده کمتر اطلاع در سیاهان کشورهای جنوب آفریقا را نشان داده است با افزایش سن شیوع فلبیت زیاد می‌شود و افراد با گروه خونی A ممکن است بیش از گروه o به پیدایش فلبیت استعداد داشته باشند.ترمبوفلبیت
عوامل مساعد کننده ازجادلخته(ترومبوز)عبارتند از استازوریدی آسیب موضعی ورید و اختلالات خونی مساعد برای انعقاد خون. هنگامی که بیش از یک عامل مساعد کننده در کار باشد اثر عوامل با هم جمع می‌شود و خطر پیدایش فلبیت افزایش می یابد. به عنوان مثال شیوع زیاد فلبیت در اثر داروهای ضد آبستنی خوراکی را میتوان به استروژن ها نسبت داد که باعث اختلال مکانیسم انعقاد افزایش چسبندگی پلاکت‌ها تولید ضایعات پرولیفراتیو بوی پوشش درونی عروق و کاهش تونوس عروقی می‌گردند همچنین شیوع فیلبیت در بیماران دچار ضربه ناشی از عوامل متعددی است استاز وریدی و تغییرات عوامل انعقادی در مواردی چون آبستنی بعد از عمل سزارین و در جراحی های بزرگ باعث افزایش فلبیت می شود. استاز وریدی ممکن است بزرگترین عامل برخی فلبیت های ناشی از بی حرکتی و فلج بیماری قلب و حالات واریکوز وریدی(واریس) باشد و احتمالاً همین عامل است که بعد از مسافرت طولانی با اتوبوس و هواپیما باعث فلبیت میشود.
ادامه دارد…..

نوشته قبلی

درمان واریس در یزد(لیزر واریس در یزد):

نوشته بعدی

ترومبوفلبیت: (قسمت دوم)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با ما