شایعترین و خطرناکترین بیماریی که ورید را درگیر می کند تشکیل لخته در آنها است که در سال در حدود 6_5میلیون آمریکایی را دچار میکند.
خطر عمده تشکیل لخته در ورید های عمقی ساق ها و شکم کنده شدن قسمتی از آن است «آمبولی»که سپس ممکن است به ریه ها برده شده و در بستر عروقی ریه گیر کند این امر به وضعیتی وخیم که آمبولی ریه خوانده می شود می انجامد که در صورت وسیع بودن ناحیه ی دچار انسداد عروقی می تواند مرگبار باشد تشکیل لخته در وریدهای سطحی _یعنی آنها که نزدیک به سطح پوست قرار گرفته اند .با خطر ناچیز آمبولی همراه است ولی ممکن است ایجاد درد و التهاب موضعی کند که معمولا با کمپرس های گرم و مرطوب و داروهای نظیر آسپیرین قابل درمان است.بروز لخته در وریدهای عمقی ساق احتمالا با خطر کمتری از بروز ان در وریدهای بالای زانو همراه است ولی در هر صورت هر دو وضعیت را بایستی با جدیت هرچه تمامتر درمان کرد.
عواملی که فرد را به بروز لخته مستعد می کنند عبارتند از:
1_ راکد ماندن(استاز)خون در ورید های اندام ها بویژه پاها و ساق ها
2_ آسیب لایه مفروش کننده ی وریدها که ممکن است در نتیجه عفونت یا ضربه ی ناشی از ورود سر سرنگ یا کاتتر ایجاد شود والتهاب وریدها یا فلبیت که معمولا در ساق ها دیده می شود.
3_اختلال در سیستم انعقادی بدن که به انعقاد خیلی سریع وتشکیل لخته منجر می شود و انعقادپذیری بیش از حد خوانده می شود.وارد آمدن آسیب به لایه مفروش کننده ی وریدها باعث تجمع پلاکت ها در محل شده ودر صورتی که رکود خون یا انعقادپذیری بیش از حد وجود داشته باشد به تشکیل لخته می انجامد.
جهت کسب اطلاعات کاملتر می توانید باتلفنهای کلینیک قلب وعروق اصفهان (کلینیک واریس اصفهان وفوق تخصصی قلب وعروق) دکتر هادی زاده (۵ و ۳۲۲۴۲۱۶۴ _ ۰۳۱
تماس بگیرید،
یا عبارت @nobattt رادرتلگرام سرچ کنید.