ترومبوز(لخته خون) (قسمت دوم)

ترومبوز

درقسمت اول ، درباره علل تشکیل لخته، مطالبی بیان نمودیم واینک ادامه مطلب:
کاهش سرعت جریان خون ممکن است ناشی از هر انسدادی در مسیر بین محیط و قلب باشد.ماساژ ناشی از انقباضات عضلانی به برگشت خون وریدی کمک می کند لذا یکی از علل عمده جریان خون آهسته بی تحرکی به مدت طولانی است

که برای مثال خود ممکن است ناشی از گچ گرفتن یک استخوان شکسته در اندام تحتانی ،استراحت طولانی در سیر یک جراحت یا بیماری،یا حتی یک مسافرت طولانی با ماشین یا هواپیما باشد.در مسافرتهای طولانی در افراد مستعد به تشکیل لخته وریدی توصیه می شود که هریک ساعت از ماشین پیاده شوند و یا در هواپیما بایستند ویکی دو دقیقه ای راه بروند.این توصیه مخصوصا در مورد افراد چاق یا آنها که دچار مرض قند ،بیماری قلبی نارسایی قلب یا سایر اختلالات گردش خون هستند مصداق پیدا می کند.همچنین سیگاریها هم بسیاری مستعد به تشکیل لخته و التهاب وریدی یا شریانی هستند.سایر علل نادرتر رکود خون شامل بعضی از انواع تومورها و تجمع مایع در شکم (آسیت)است.مجموعه ای از وقایع مثل بعضی از سرطانها ،بیمارهای ارثی،و دوره ی بعد از سکته قلبی یا جراحی خطر بروز لخته را افزایش می دهند.
بروز لخته در یک ورید عمقی ممکن است با هیچ شکایتی همراه نبوده و.اولین تظاهر بیماری پس از انتقال ان به ریه (آمبولی ریه)به صورت سرفه همراه با خط آغشته به خون تنگی نفس و درد سینه پیدا شود.لخته همچنین ممکن است به درد شدید تورم (آدم)ساق ها بیانجامد.بسیاری از بیمارهای دیگر از بیماریهای مفصلی گرفته تا نارسایی قلبی باعث درد یا تورم یکی یا هر دو ساق پا شود.گرفتن شرح حالی دقیق و انجام چند ازمایشی اختصاصی معمولا تشخیص را مسجل می کند.یک پزشک اغلب می تواند فقط با وارد کردن فشار به ساق ها یا عضلات ران و یا خم کردن قوزک به تشخیص برسد.اگر این مانورها باعث پدید امدن درد شود اغلب ضایعه مسئول بروز یک لخته در ورید عمقی است.

جهت کسب اطلاعات کاملتر می توانید باتلفنهای کلینیک قلب وعروق اصفهان (کلینیک واریس اصفهان وفوق تخصصی قلب وعروق) دکتر هادی زاده (۵ و ۳۲۲۴۲۱۶۴ _ ۰۳۱
تماس بگیرید،
یا عبارت @nobattt رادرتلگرام سرچ کنید.

نوشته قبلی

ترومبوز(لخته خون)

نوشته بعدی

ترومبوز(لخته خون) (قسمت سوم)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با ما