مقالات آموزشی

بیماری های عروقی اندام ها 《قسمت یازدهم》

بیماری های عروقی اندام ها

ادامه مبحث آکروسیانوز:
تظاهرات بالینی: بیماران مبتلا به آکروسیانوز، معمولادست هایی به رنگ آبی و با شیوع کمتر پاهای بی رنگی دارند. در برخی از موارد، رنگ آبی تا بخش های ابتدائی تر اندام گسترش یافته است. پوست معمولاسرد بوده و کف دست ها، خیس از عرق هم هستند.

هیچ گونه رنگ پریدگی معمولاً یافت نمی شود. در برخی موارد نقاطی از رنگ پریدگی که با سیانوز احاطه شده است، دیده می شود. رنگ آبی در معرض سرما تشدید شده و در تماس با گرما به رنگ قرمز یا ارغوانی تبدیل می گردد. بروز زخم و سایر تغییرات مشابه، بطور واضح، غیر معمول است. بیماران مبتلا به آکروسیانوز، بدلیل ترس و یا نامطلوب بودن سیانوز از نظر زیبایی به جست و جوی اقدامات پزشکی برای درمان آکروسیانوز بر می آیند. تشخیص آکروسیانوز:
در مورد افتراق بین آکروسیانوز و پدیده رینود، در بالا و در مبحث پدیده رینود،مطالبی بحث شده است. افتراق سیانوز ثانویه از انسداد شریانی، براساس نبض های طبیعی بر وقوع دوطرفه و قرینه آکروسیانوز، و در صورت لزوم مشخص نمودن عدم وجود انسداد با آنژیوگرافی، انجام می گیرد. محدود بودن سیانوز به دست ها و پاها که با قرار گرفتن در محیط گرم، بهبود می یابد، به همراه عدم کاهش اشباع خون شریانی، آکروسیانوز را از سیانوز سیستمیک ژنرالیزه، جدامی گرداند.
درمان آکروسیانوز:
از آنجایی که آکروسیانوزیک بیماری خوش خیم می باشد، معمولاً درمان دارویی لازم ندارد.

لیودو رتیکولاریس :
یک تغییر رنگ متمایل به آبی و مشبک پوست اندام هاست که ظاهر نا منظم تور مانندی را درست کرده و در نواحی مرکزی پوست به ظاهر طبیعی را احاطه می نماید. این اختلال معمولاً در افراد جوان و قبل از سن ۲۰ تا ۳۰ سالگی شروع می گردد. شیوع در زن و مرد غالبامساوی می باشد ولی در خانم ها غالباً علامت دار است. وجود یک ارتباط بین لیودو رتیکولاریس ژنرالیزه و تظاهرات ایسکمیک عروق مغزی، تعریف شده است( سندرم sneddon’s ). در یک چهارم تا یک سوم بیماران مبتلا به سندرم اسندون، غلظت آنتی بادی های ضد کادریولیپین هم بالا است، این مطلب نشان دهنده ی آن است که پاتوژنز آسیب های عروقی، در این ضایعه نادر ممکن است با آنچه که در سندرم آنتی فسفولیپید در برخی از بیماران مبتلا به لوپوس اریتماتوی سیستمیک دیده می شود، مشابه باشد.

جهت کسب اطلاعات کاملتر می توانید باتلفنهای کلینیک قلب وعروق اصفهان (کلینیک واریس اصفهان وفوق تخصصی قلب وعروق) دکتر هادی زاده (۵ و ۳۲۲۴۲۱۶۴ _ ۰۳۱
تماس بگیرید،
یا عبارت @nobattt رادرتلگرام سرچ کنید.

نوشته قبلی

ترومبوز(لخته خون) (قسمت چهارم)

نوشته بعدی

بیماری های عروقی اندام ها: 《قسمت دوازدهم》

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با ما