بیماریهای عروق لنفی (عروق لنفاوی)

بیماریهای عروق لنفی

قسمت چهارم:
لنفانژیت
تعریف لنفانژیت
لنفانژیت عبارت است از التهاب حاد یا مزمن و معمولاً چرکزای عروق لنفاوی .

اتیولوژی لنفانژیتدر اکثریت موارد استرپتوکوک همولیتیک عامل عفونی لنفانژیت است عامل درجه دوم لنفانژیت استافیلوکوک کواگولاز مثبت است این باکتریها از مناطق ضربه دیده یا مواضع ابتلای تریکوفیتوز یا زخمهای ایسکمیک شریانی و زخمهای استاز وریدی وارد پوست می‌شوند هرچند در کلیه موارد کشف علت و محل ورود میکروب درلنفانژیت ولنفادم امکان پذیر نیست. پس از آن عفونت عروق لنفی به سوی غدد لنفی موضع ابتلا پیشروی می کند. یک سلولیت منتشر نیز غالباً با لنفانژیت همراه می‌شود یک واکنش مصونیتی در برابر یک میکروب خاص( که قبلاً در شخص ایجاد عفونت کرده) یا مواد حاصل از آن میکروب را به عنوان علت لنفانژیت هایی که در آنها میکروبی یافت نمی شود متذکر شده اند لیکن این نظریه با دلیل مشخصی همراه نیست.

پاتولوژی لنفانژیت:
آثار التهاب حاد تحت حاد یا مزمن در نسوج زیر جلدی و غدد لنفی منطقه دیده می شود.

تظاهرات بالینی لنفانژیت
حملات لنفانژیت که ممکنست درزمینه لنفادم هم رخ بدهد،ممکن است با تب لرز کوفتگی سردرد تهوع و استفراغ همراه باشد معهذا در مواردی این گونه علائم عمومی لنفانژیت موجود نیست روی اندام مبتلا خطوط قرمزی نمودار می‌شود که از نقطه ورود میکروب شروع شده و در امتداد عروق لنفاتیک سیر می کنند. غدد لنفی منطقه معمولاً دردناک و متورم است ممکن است در اطراف منطقه عفونت یک ناحیه دچار سلولیت و درد و قرمزی در پایین ترین قسمت دیده شود که معمولاً دارای تورم نرم و گوده پذیر است.

تشخیص لنفانژیت:
چهره بالینی لنفانژیت معمولاً روشن و واضح است و تشخیص را آسان می کند یک لوکوستیوز هم غالباً وجود دارد میکروب مولد لنفانژیت را باید از راه کشت ضایعات نقطه ورود یا پونکسیون بافت زیر جلدی مبتلا کشف کرد یکی از تشخیص های مشکل ،افتراق لنفانژیت از ترمبوفلبیت است که خصوصاً در مواردی که سلولیت و سیع باشد این افتراق مشکلتر است زیرا علائم و آثار دو عارضه شبیه یکدیگر است در این موارد غالباً روش عاقلانه آن است که درمان هر دو بیماری را توأم نمایند‌.

پیش آگهی لنفانژیت:
در یک حمله اولیه و بدون عامل زمینه‌ساز بعدی لنفانژیت، پیش‌آگهی خوب است معهذا در بعضی بیماران حملات تکراری لنفانژیت دیده می‌شود که این حملات هرچند غالباً خفیف هستند میتوانند به بروز لنفادم منجر گردند در این حالات تکراری به تدریج و بعد از هر حمله اندازه عضو بزرگتر میشود.

جهت کسب اطلاعات کاملتر می توانید باتلفنهای کلینیک قلب وعروق اصفهان (کلینیک واریس اصفهان وفوق تخصصی قلب وعروق) دکتر هادی زاده (۵ و ۳۲۲۴۲۱۶۴ _ ۰۳۱
تماس بگیرید،
یا عبارت @nobattt رادرتلگرام سرچ کنید

نوشته قبلی

بیماریهای عروق لنفی محیطی

نوشته بعدی

بهترین متخصص واریس اصفهان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با ما